Het Ambachtshuis Brabant
Openingstijden: ma. t/m vrij. 08:00 - 16:30 uur. za. 08:00 - 15:00 uur of op afspraak.
Scheidingstraat 106 5654 AA Eindhoven | T 040 25 20 103 | E info@hanique.nl

Wat doet Het Ambachtshuis Brabant?

Het Ambachtshuis Brabant is een netwerk van ambachtelijke vakmensen in de regio, ieder met zijn eigen werkplaats of atelier, gestart eind 2013 en nog steeds groeiend. Sinds 1 september 2014 is er ook een fysiek Ambachtshuis Brabant, gevestigd in Bedrijvencentrum Gilde, aan de Breitnerstraat 4 en Muntplein 16/17 in Eindhoven. Liesbeth Neef en Karin Vos zijn de oprichters van dit initiatief, met als doel om eigentijds ambachtelijk vakmanschap te promoten en jongeren en volwassenen te verbinden met de kansen die de ambachtseconomie hen biedt. En die kansen zijn er. Altijd en overal zijn vakbekwame, ambachtelijk geschoolde vakmensen nodig. De populariteit van een ambacht neemt weer toe. 'Iets met je handen doen' is geen negatieve keuze meer, maar biedt een waardevol perspectief op werk.

De deur staat open

De deur van Het Ambachtshuis Brabant staat open voor mensen die graag met hoofd-hart en handen willen werken, graag komen om iets op te steken en iets nieuws willen leren. Ongeacht leeftijd, achtergrond, leerniveau en interesse. Het Ambachtshuis geeft het gevoel: "hier begint voor mij iets nieuws!" Ontmoeten van nieuwe mensen, een nieuw vak, ontdekking van talenten, hervinden van zelfvertrouwen, inspiratie door uitstekende vakmensen, kans op werk.

Meester in het vak...

Zo is er allereerst volop ruimte voor inspiratie, in de vorm van onder meer workshops, informatiebijeenkomsten, oriëntatiebezoeken en netwerkbijeenkomsten. Daarnaast biedt Het Ambachtshuis Brabant een 'in de leer'-programma, vakscholing, waarbij toekomstige vakmensen tegen een betaalbare prijs het vak van de Meester kunnen leren. Bedoeld voor wie de hobby professioneel wil beoefenen, als opstap naar een reguliere opleiding of voor wie zich na diplomering verder wil bekwamen tot Meester in het vak. En dan is er nog het loopbaancentrum "Een Meesterlijk Perspectief", dat jongeren en volwassenen uitdaagt en activeert hun talenten te ontdekken en een loopbaan in de ambachtsecononie vorm te geven.

Op locatie Muntplein 16/17 en Breitnerstraat 4 kunnen vakmensen en hobbyisten, individueel of als groep, ook gebruik maken van werkplekken. Het gaat om een vergader- en cursusruimte, creatieve werkplaats, fietswerkplaats, houtwerkplaats en glas in lood werkplaats.

Kijk op ambachtshuis-brabant of kom eens langs tijden de open atelierdagen, iedere vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Week van de Begraafplaats

Logo-WvdB-2018 C

Van 26 mei tot en met 3 juni a.s. vindt voor de vijfde maal de Week van de Begraafplaats plaats. Een groot aantal begraafplaatsen door heel Nederland neemt deel aan dit publieksevenement, waarvan dit jaar het thema is:
'Tussen Kunst en Kist'. Kunst met een grote K en een kleine k. Van een bronzen piëta van een bekende kunstenaar tot een eenvoudig beeldje van een onbekende kunstenaar op zomaar een dorpskerkhof.

Hanique Natuursteenbedrijf is op zaterdag 2 juni van 09.00 tot 16.00 uur aanwezig op de begraafplaats van parochie St. Petrus Stoel te Eindhoven en zal demonstraties steenhouwen verzorgen.
Wij zouden het leuk vinden u te ontmoeten!

Parochie St. Petrus Stoel
Kloosterdreef 31
5623 DB  Eindhoven

Meer informatie: weekvandebegraafplaats.nl

Laatste Hanique nieuws

 • Hanique bedrijfsvideo's

   Bekijk eens onze video's

   
 • Keramische tuin urnen

  Keramische tuin urnen. Stemmige objecten om de as van een dierbare in te bewaren....

  Lees meer...  
 • Waterurn, een "natuurlijk" en persoonlijk afscheid  Met de waterurn is er een nieuwe mogelijkheid om het verlies van uw dierbare een plaats te geven in uw leven.......

  Lees meer...

Informatie

Onze leveranciers garanderen dat voor het vervaardigen van de natuurstenen producten geen kinderarbeid is ingezet.
Dowwnload certificaat

Download Algemene voorwaarden voor natuurstenen grafwerken

Download poster overzicht-kleuren natuursteen

Contactgegevens

Hanique Natuursteenbedrijf bv
Scheidingstraat 106
5654 AA  Eindhoven

T 040 252 01 03  F  040 252 34 45

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |   I  www.hanique.nl

KvK Eindhoven: 17135994